
Elimina cele trei mari grupe alimente nocive: faina, zahar si ulei rafinat. Produsele acestea procesate nu sunt facute pentru a fi consumate zilnic, pentru ca ele nu sunt compatibile cu metabolismul uman, sunt produse „fabricate” de om, fara sa aiba si continutul si beneficiile nutritive care sunt necesare functionarii sanatoase a corpului, avand un impact mare asupra stimularii inflamatiei si dereglarii imunitatii si a hormonilor, a proceselor naturale de eliminare a toxinelor etc.
Este simplu sa iti dai seama ca zaharul nu creste in copaci, ci fructele. Faina nu o gasesti pe camp, ci granele, iar sticlele de ulei nu sunt pe camp, ci semintele de floarea soarelui.
De aceea se cheama procesate, pentru ca ele sunt extrase din alimentele naturale prin procedee chimice si mecanice, dar sunt lipsite de toatele beneficiile alimentelor din care provin.
Fructele sunt o combinatie intre fibre, fructoza, vitamine, minerale si vor avea un efect benefic asupra corpului, insa zaharul din magazin nu mai are nimic nutritiv in el, au disparut fibrele, vitaminele, mineralele, este doar o substanta dulce, o combinatie intre fructoza si glucoza care se absoarbe foarte rapid, ceea ce provoaca cresterea insulinei foarte mult si care hraneste bacteriile nocive din intestin, precum candida.
La fel faina, ea provine din cereale, iar cerealele nu au fost consumate de oameni decat de vreo 10000 de ani, ceea ce este foarte putin in termeni de antropologie. Faina este lipsita de germeni si de fibre, este un aliment fara vitamine, de aceea toata painea este fortificata cu vitamine in mod artificial. Plus ca este este in cea mai mare proportie amidon, care de fapt, se trasforma in corp, sub actiunea unor enzime, tot in glucoza, deci ajungem iar la cresterea insulinei si la tot dereglajul. Sa nu mai vorbim ca faina de grau, secara, orz, ovaz, contine gluten, iar asta este foooooarte rau. Glutenul permeabilizeaza intestinul si stimuleaza imunitatea, dar nu in bine… IN RAU.
Sa nu credeti ca scapam usor daca mancam prost, dar luam vitamine din cutie. Organismul nu functioneaza asa. Vitaminele artificiale nu se absorb ca cele provenite din legume si fructe. Natura este mai inteligenta decat noi!!! Iar un intestin permeabil devine un intestin bolnav, inflamat, care nu mai poate absorbi vitaminele si mineralele, chiar luate si din cutie!
Asta e pe scurt. Continuarea o gasiti in cartea dnei dr Amy Myers, „Solutii contra autoimunitatii. Metoda Myers: cum sa previi si sa combati toate bolile si simptomele inflamatorii”.
Material postat de Cami.